Árnyékunk átlépése

A Békéscsaba elleni meccsen nem csak a 3 pont sorsa volt a tét számunkra. A tavalyi bajnokságban sorra szórtuk a pontokat olyan mérkőzéseken, melyeket meg kellett volna nyernünk. Most itt volt az idő átlépni egy olyan pontot, mely megmutathatta, érettek vagyunk-e arra, hogy komolyan kelljen velünk számolni az ellenfeleknek és magunknak is.

Nem a Csaba elleni győzelem fogja komoly céljainkat reálissá tenni, de rátehet bennünket arra az útra, melyen érett csapattá válhatunk.

Bizonyára a Vasas elleni játék, a jó idő, a kártya eltörlése is közrejátszott, hogy rég nem látott sorokban érkeztek az emberek a stadionhoz és a kezdés után 10 perccel szépszámú néző és szurkolósereg jött össze.

Maga a mérkőzés időnként nyomasztó fölényünket hozta, és szinte csak idő kérdése volt, hogy mikor születik meg vezető gólunk. Egy igen szövevényes akció után be is találtunk Kálnoki Kis által. Nagyszerű, hogy éppen visszatért védőnk tudott gólt szerezni, mert hitet, önbizalmat szerezhet ő is a további csatákra.

A Békéscsaba a középpályáig még csak-csak eljutott, de védelmünket ritkán tették próbára, ha mégis, akkor Mohl és Heris vezérletével stabilan álltunk a lábunkon. Még a szünet előtt Perovic bólintott be egy jobb oldali beadást, de lehetett volna több is.

Szünetben jópofa játékok szórakoztatták a nagyérdeműt, viszont a büfésor elfogadhatatlanul hosszú volt, többen vissza is fordultak meglátva azt.

A második félidő annyiban változott, hogy a vendégek megpróbáltak nyíltabb, gólra törőbb játékot játszani, de Szabinak nem akadt dolga igazán. Suljic okozgatott néha riadalmat és Hazard is megkeverte időnként a csabai védelmet, de a gólhoz legközelebb egy Balogh szabadrúgás és a csereként beállt Bardhi szólója után kerültünk. Előbbit a kapufa, utóbbit a védelem hárította éppen csak. A győzelem nem sziporkázva, de magabiztos játékkal jött össze. Pályára lépett két ifjú is az utolsó percekben, Tóth Patrik és Cseke s meg kell említeni, Tóthnak volt néhány ígéretes megmozdulása.

Mint a helyszíni tájékoztatásból kiderült, több mint 3500-an látták a meccset, és az ország különböző pontjairól, igen messziről is jöttek szurkolók. Ha büntetési tételeink addig nem érik el a zárt kapus meccseket, akkor az FTC ellen sokan, nagyon sokan lehetünk.

 

A Csaba elleni meccs tapasztalata, hogy –ha megtartjuk tavalyi jó szokásunkat és a rangadókon versenyképesek maradunk, - akkor a fejlődés abban rejlik, hogy a védekezőbb felfogású csapatok ellen meg kell szereznünk a lehető legtöbb pontot. A jövő héten egy olyan párharcot láthatunk a Szusza Ferenc stadionban, mely fordított pályaválasztásnál az év hazai meccse volt. Ellenfelünk új edzője azonban már tört borsot az orrunk alá a Megyeri úton, igaz másik csapattal.  Jó meccsre van kilátás, érdemes lesz megnézni és végig szurkolni, főként az új lelátói jelszó jegyében, vagyis „mindenki hozzon magával még egy embert, hogy a Szusza Ferenc stadion legyen a leghangulatosabb és leghangosabb stadion Magyarországon!”