A hit ereje

Olyan nagyszerű volt látni az egyre sűrűbben érkező embereket a meccs előtt, hogy teljesen belelkesedett ettől az ember. A mérkőzés kezdetére jól láthatóan sokkal többen jöttünk össze, mint az eddigi meccseinkre, úgy tűnik, működik a „szevasz” terasz, az új programok és a csapat dobogós hatása.

Ráadásul a Kispest érkezett hozzánk, akinek feltétlenül nagyobb a tábora és a hívó ereje, mint mondjuk a Puskás Akadémiának.

Az első percek remek hangulatban teltek, egyik oldal sem kímélte a torkát, igazi focihangulat uralkodott az arénában. Maga a játék színvonala nem verdeste az eget, ám a miliő kárpótolta a szurkolókat. Időnként Suljic indult meg a jobb oldalon, egy-két beadás érkezett is a szélekről, ám Kemenes ezeket könnyedén hárította, vagy nem érkezett középen senki. A labdát mi birtokoltuk többet, de a passzív résztvevő Kispestnek nem okozott gondot igazi Újpest helyzet nélkül lehozni a félidőt, még ők mindössze abban bíztak, hogy a megszerzett labdákat megpróbálták a 70-80 yardnyit előrerúgni és futtatni Youla-t érte, amolyan NFL taktikával. Litauszki és Kálnoki-Kis egy hibától eltekintve remekül hatástalanította ezeket a kísérleteket, így tulajdonképpen nagy helyzet nélkül zajlott le az 1. félidő.

Szünet után próbálta csapatunk fokozni a tempót, jól érezhetően az ellenfél térfelén járt többet a labda, ám a vendégek jól védekeztek. Időnként ugyan kíméletlenül, de céljukat elérték minden alkalommal. Suljic több embert is be tudott sárgázni, ám ezek közül kettőnél is komolyan felmerülhetett volna a piros lap lehetősége, mert olyan helyzetben rántották le vagy rúgták fel egyértelműen szándékosan csatárunkat, amikor igen kecsegtető helyzet alakulhatott volna ki támadóink előtt. A Kispest a félidő közepén megszerezte a vezetést egy rögzített szituáció után, ezután mi azonnal cseréltünk kettőt. A vendégek már csak arra törekedtek, hogy megőrizzék valahogy az előnyüket, mi pedig igyekeztünk fokozni a nyomást a kapujuk előtt.

Tóth Patrik állt legközelebb a gólszerzéshez, de a látványos támadás végén leadott lövését Kemenes nagy bravúrral szögletre tudta tornázni. Még nagyobb lehetőség adódott a fiatal Cseke előtt, de az ihletett állapotban védő kapus ezúttal lábbal tudott hárítani. Ismét fenyegette csapatunkat a veretlenségi sorozat elvesztése, de az a sokat emlegetett megfelelő karakter és hit ezúttal is előjött játékosainkból és a meccs végén ki tudtuk egyenlíteni a hátrányt. A Hinvéd örülhetett a pontszerzésnek és annak, hogy teljes létszámban fejezhették be a mérkőzést.

Nem játszottunk jól ezen a találkozón, de ha valamelyik csapat megérdemelte volna a győzelmet, akkor azok feltétlenül mi voltunk. Sokkal többet mutattunk a labdarúgás nevű játékból, mint ellenfelünk, öröm, hogy filozófiát tekintve a miénk a legpozitívabb csapat.

Az biztos, hogy a lelátón is örömteli változások történtek. Második hazai döntetlen után is felállva tapsolták meg a csapatot az ezúttal szellemességgel és ismét nagyszerű, sportszerű szurkolásukkal kitűnő ULTRÁK.

 

Bár csak egy pont volt a jutalom, a hangulat és a remek küzdés után a jövő heti újabb rangadóra ismét sokan lehetünk. Ma tényleg a Szusza Ferenc stadion volt a leghangulatosabb és leghangosabb stadion.