A hülye a sajátján sem...

A bajnokság 2. fordulójában történt, a Videoton a Diósgyőr vendégeként 0-1-ről fordított a hosszabbítás perceiben. Az okos a más kárán tanul, tartja a jó magyar közmondás, s ennek igazságtartalmát ki ismerhetné jobban manapság, mint egy Újpest szurkoló.

2 hete úgy vesztettünk ugyanott, hogy a 90. percben még nálunk volt az előny. Megemésztettük, mert jött a derby, előtte meg a románok elleni meccs, nem is volt időnk túl sokat dörmögni.

A mondás második részét már a pesti szleng szülte 1-2 évtizeddel ezelőtt, miszerint…a hülye még a sajátján sem. Nos, ha ebből indulunk ki, akkor nekünk elég hülye csapatunk van.

A 3. percben Diagne vezető góljától számítva az egész első félidőt profin kézben tartva futballozott csapatunk, a zöldeknek nem volt esélyük kibontakozni. Uraltuk a pálya minden szegletét, támadásaink, lövéseink veszélyt hordoztak magukban. Dibusznak volt egy nagy bravúrja, Szabinak ellenben csak akkor volt dolga, ha egy hosszú előreívelést kellett lefülelnie. Heris jól takarított, a szélen jól szövögettük akcióinkat, a mi akaratunk érvényesült és szereztünk is egy gólt.

A második félidő eleje még nem, de 10 perc után a folytatás már hozott olyan jeleket, melyek aggodalomra adhattak okot. Elkezdtünk hátra cserélni, és a középpályás szűrést erősíteni. Átadtuk a kezdeményezést a zöldeknek, akiknek nem is volt más választásuk, mint magukhoz ragadni azt, hát köszönték szépen és elkezdtek olyasmit csinálni, amit már az első félidőben is akartak, csak nem hagytuk nekik, vagyis támadtak. Telt múlt az idő és sokáig jól álltuk azt a bizonyos sarat, sőt jöhettek a kontrák is, de azokat olyan játékosok vezették, akiknek zöme a napokban csatlakozott a csapathoz. Márpedig lejátszani egy 5 a 3 ellenit, összeszokottságot igényel, tudni kellene, hogy kinek mi a dolga, ki hova mozog, s ki hova passzolja a labdát. Nálunk összeszokottságról azonban nem lehet beszélni, a lehetőségek kimaradtak, s mint ahogy a fenti példa is mutatja, mi beleestünk a hülye példájába.

Az eredmény azért is fájó, mert túl azon, hogy az FTC-től szenvedtük el, az ellenfél nem hogy jobb nem volt jobb, de a küzdőképességen kívül nem mutatott semmi olyat, amitől hanyatt kellett volna dobnunk magunkat…

 

Szösszenetek: Diagne selfizése gólja után nem volt túl szimpatikus dolog. Lehet, hogy Totti a Rómában megtehet ilyen allűröket, de ez a viselkedés egyszerre volt tiszteletlen és nagyképű, szóval mindkettőből egy kevéske. Ráadásul, mint később kiderült, korai is volt.

A szkennerellenesek akciója hatástalan volt, semmi nem szűrődött át jelenlétükből, sőt, ami érezhető volt, az a forgalomkorlátozás, s emiatt inkább ellendrukkereket szereztek ügyüknek, mint támogatókat.

A rendőrség: lám-lám…bebizonyosodott, hogy lehet egy Újpest-FTC empátiával, ésszerűen is dolgozni. Szinte csodaként említhető, hogy a vendégszurkolók a város különböző pontjairól, de például a Szusza Ferenc stadion környékén gyülekezve is találkozhattak. Adott a példa, decemberben ez fordítva is működhet.

Zárt kapu: egyre közelebb ez a lépés a FB részéről, szerencsére hamarosan inkább idegenbeli meccseket fogunk játszani, de nyilván találnak olyan büntetést, mely egyenértékű lesz azzal, hogy nem mehetünk meccsre.

Nézőszám: Csalódás, egyértelmű csalódás az, hogy mindössze 8.000 ember volt kíváncsi a legnagyobb csatánkra. Állítólag mi vagyunk a második legnagyobb tábor, szeretném hát megtudni, hol van ilyenkor az a sok-sok ember, aki lilának vallja magát. Sajnálatos, hogy még erre a meccsre sem tudunk összeverbuválni egy csurig telt házat.

 

Kassai: Profin balanszírozott azon a határon, amikor rá lehetett volna sütni a részrehajló jelzőt. Aki kicsit is jártas a foci világában, az érezhette, bár a megadott faultok számában valamint a sárga lapok tekintetében nem volt komoly különbség, de egyrészt mi kb. a saját térfelünkről kaphattunk szabadrúgást, még a figyelmeztetésekért egy zöldnek sokkal jobban meg kellett dolgoznia, mint egy lilának. Ezen látszólag nem múlt semmi, de soha nem lehet tudni, hogy egy kecsegtető helyről elvégezhető szabadrúgás hogy végződhetett volna, ha azt megítélik.