Főszerepekben: Iványi, Balajcza...

Már megint egy tanulságos meccs. Nem győztes, hanem tanulságos.

Vajon létezik-e az, hogy egy csapat immár zsinórban negyedszer képes az utolsó negyed órában megváltoztatni a meccs állását, de mindannyiszor saját magára nézve negatívan?

Annyi a szerencsénk, hogy a mezőny az élen álló FTC mögött nagyon tömör, két győzelemmel ismét a dobogón vagy annak közvetlen közelében lennénk, de ezt mondogatjuk már fordulók óta.

Mi is történt tegnap? Bár a színvonal nem verdeste az eget, azt nem lehet állítani, hogy eseménytelen lett volna a mérkőzés. Viszonylag hamar vezetést szereztünk, s örömteli volt, hogy ezúttal kidolgozott akcióból tettük ezt. Mohl hosszú oldalra ívelt labdáját Balogh visszafejelte Diagne-hez, aki a kapu közepébe bólintott. Szemre is tetszetős volt a találat, nem úgy, mint a folytatás, melyben az MTK helyzetek sorát dolgozta ki. Volt olyan akció, melyben a gólvonalon álló védőnk kétszer kellett tisztázzon, nehogy átlépje a labda a gólvonalat.

Andric kiharcolt egy büntetőt, szomorúságunk az volt ezúttal, hogy sajnos a saját kapunk előtt, így Szabinak kellett felkötnie a nadrágot, s ezt ő meg is tette, jobbra vetődve kitenyerelte Kanta lövését. Néha mi is átténferegtünk a túloldalra, de ezek olyan baráti látogatások voltak, veszélyt nem hordoztak magukban.

A második félidőben olyan találattal növeltük előnyünket, melyet a luxemburgi tartományi bajnokságban komolytalan játék miatt nem adnak meg…történt, hogy Bardi lőtte középre a labdát balról, Diagne fogta magát és nem találta el a labdát, ezt megtévesztette Hegedűst, aki bemozdult a támadó lépésére, így a labda átcsorgott a lábai között egészen a kapufáig, ahonnan bekocogott a vonalon túlra.

Ez a gól meg kellett volna, hogy nyugtassa a csapatot, ehelyett továbbra is idegesen játszottunk, az MTK pedig újabb büntetőhöz jutott. Történt, hogy a kiugró támadó elrúgta a labdát, Balajcza mellett, mely ezáltal veszélytelenné vált, majd nekiszaladt a kifutó kapusunknak. Iványi nem habozott a 11-es pontra mutatni. Torghelle, tanulva Kanta hibájából, nem alsó sarkot választott, hanem erőből fölfelé helyezett, de túlzottan megemelte a labdát, így a kapufa hárított. Balajcza az esetet egy sárga kártyával tudta le, ennek később komoly szerepe lesz.

Torghelle a bűvös utolsó negyedórába lépve belespiccelt a labdába a 16-os vonalán, mely akadálytalanul bekocogott a sarokba, majd kapusunk úgy szabálytalankodott a 16-os területén, hogy az MTK ismét 11-est rúghatott. Szabi megkapta 2. sárgáját, így –miután Vignjevic kihasználta már cserelehetőségeit- mezőnyjátékos kapta meg a kapus sárga mezét. Diagne vállalta a közel sem hálás feladatot, de középről el sem mozdulva nem háríthatta a Kanta által elvégzett lövést. Félő volt, hogy újabb gólt kapunk, mert csatárunkról lerítt, hogy kapuban rendkívül ritkán áll. Azért egy kósza lövést magabiztosan felszedett, így elmondhatja, hogy ő volt a legsokoldalúbb játékosunk ezen a meccsen.

Az, hogy valami nagyon nem stimmel a csapaton belül, le sem kell írni, mert aki látta meccseinket, vagy azok közül néhányat, annak messziről lejön, hogy nincs összhang.

Apróságok:

-          Ritka eset, hogy egy csapatnak 3 tizenegyest adjon a bíró egyazon meccsen, s még ritkább, hogy ezek közül 2-t kihagyjanak. Vitatni a 2. esetet lehet, de annak azért van jelentősége, mert az volt Balajcza 1. sárgája, vagyis ha nincs ez a büntető, Diagne helyett Szabi marad a kapuban a 3. esetnél, és mint láthattuk is, neki azért sokkal több az esélye, mint első gólunk szerzőjének. Diagne egyébként állhatott volna háttal is a lövésnek, nem lett volna kevesebb esélye, hogy hárítson, mert meg sem mozdult.

-          Megint lehoztunk egy meccset úgy, hogy elvileg nem lehet büntetés, mert a lelátóról nem lett szóba hozva sem az MLSZ elnökkel, sem bármelyik ellenféllel kapcsolatban sem az édesanyja, de még hanggránát sem durrant. Mondjuk, a szövetségnél soha nem lehet tudni, jöttünk már ki meccsből úgy, hogy nálunk rend volt, a túloldalon nem, mégis mi húztuk a rövidebbet…

-          Bántóan kevés volt a néző. Értjük, hogy akkor jönnek a nézők, ha lesz foci, de ha a tegnapi meccset telt ház előtt nyomták volna a csapatok, most a sajtó arról cikkezne, hogy micsoda meccs volt. Az alacsony létszám ellenére a kis „kerti” kapukon lehetett kimenni, így a hazainduló emberek egymás lábán tapostak. Amikor valaki ráförmedt az egyik biztonságira, hogy miért nem lehet kinyitni a nagy kaput, a válasz csak annyi volt, hogy a „vezetőséget kell megkérdezni…”

 

-          Egyszer valaki mondja meg, hogy a szektor lezáratásának mi lehet a lényege. Ameddig nincs telt ház, addig anyagi veszteséget nem okoz, mindössze annyi történik, hogy magasabb kategóriájú jegyet kell vegyen az, aki ott akar lenni a meccsen.