Sorozatban másodszor...

Azt nem mondom, hogy innentől kezdve nincs megállás, de két győztes meccs egymás után már-már sorozat… Ha ehhez hozzáveszem a hétközi idegenbeli, meglepően magabiztos kupagyőzelmet a nagy terveket szövögető ZTE ellen, akkor ez már 3 találkozó.

A két bajnokit a Vasas és a Békéscsaba ellen nagy nyomás alatt, úgy nyertük meg, ahogy korábban elvesztettük vagy döntetlenre adtuk meccsinket, vagyis az utolsó percekben.

A viharsarki lila találkozó nem csak azért volt rendkívül fontos, mert 3 pontot lehetett érte kaszálni, hanem azért is, mert a hazaiak alighanem az utolsó szalmaszálak egyikébe próbáltak megkapaszkodni ellenünk. Úgy is kezdtek, az első néhány perc az övék volt, és picit meglepő módon ez elég is volt egy gólhoz. Sokak fejében fordult meg ekkor az, hogy a Vasas elleni győzelem csak szalmaláng volt, nem lesz elég hite a csapatnak fordításhoz. Az biztos, hogy próbálkozgattunk, tudtunk is kialakítani helyzetecskét, sőt volt annál nagyobb is, de gólt még úgy sem sikerült szerezni, hogy a hazai lilák majdnem besegítettek, de a kapufa megmentette őket.

Szünetig maradt is az állás. A második félidőben már érezhető volt, valami történt az öltözőben, mert sokkal határozottabb, energikusabb csapat jött ki a folytatásra. Csak idő kérdése volt az egyenlítés, de mikor a hajrára kanyarodtunk, már-már az fogalmazódott meg az ember fejében, hogy vajon eljön-e az valaha. Aztán mintha a sors mindent vissza akart volna adni egy váratlan gondolattal nekünk, mert 12 perc alatt berámoltunk 3 gólt és teljesen megérdemelten megnyertük a meccset. A Békéscsaba elfáradt a védekezésben, majd az egyenlítő gól után össze is zavarodott.

A meccs után mindenki a riválisok meccseinek eredményeit és a tabellát kezdte fürkészni. A két találkozón begyűjtött 6 pontnak köszönhetően ugyanis ismét meccsben vagyunk a dobogóért, igaz az alsó régió sem távolodott el teljesen megnyugtatóan.

Bár van aki sajnálja, hogy szünet következik a bajnokságban, de ne feledjük, a mi játékunk rendszerint a szezonok végére tud összeérni. Most ismét van két hét arra, hogy tovább csiszolja mesterünk a taktikát. Ami említést érdemel a tegnapi meccsel kapcsolatban, hogy Diagne ismét betalált, ráadásul az ő találata kulcsfontosságú volt, mert az törte meg az ellenfelet. Nehezen értelmezhető hírek keltek szárnyra vele kapcsolatban a héten, ugyanis a pletyka szerint a Juventus fontolgatja a játékos visszarendelését. Ugyanakkor klubunk honlapja szerint 4 éves szerződése van hozzánk a szenegálinak, így eléggé ellentmondásos a kép. Nem lenne meglepő, ha a sajtó szeretne rendeződő soraink között zavart kelteni, de volt már példa arra is, hogy szerződtetett olyan játékost a klub, akiről nem is tudott senki…