Gyógyít a szünet

A szünet valószínűleg nekünk jött a legjobban, bár szerencsére az rövidebb, mint a csapatok zömének. Lehet rendezni a sorokat, mert az elmúlt 4 bajnoki és 1 kupameccsen kirajzolódott, ez a csapat még nem volt készen. Ha onnan nézzük, hogy a kupában állunk és egy idegenbeli 0-0-t követően hazai pályán kell egy bármilyen győzelmet kicsikarni egy másodosztályú csapat ellen, a feladat nem tűnik túl bonyolultnak. Ha azonban onnan nézzük, hogy a Gyirmótnak elég egy bármilyen döntetlen a továbbjutáshoz, de minimum a hosszabbításhoz, ráadásul tele vannak önbizalommal, hisz a feljutásért küzdenek, akkor más a helyzet. Ezen felül telis tele vannak rutinos, NB1-et is megjárt labdarúgókkal, szóval pontosan tudni fogják, hogy mit kell tenniük. A vendégek –bár nem néztem utána- feltehetően fennállásuk legjobb idényét futhatják, hisz a feljutás és a kupabravúr ilyen erősen (főként egyszerre) még nem legyintette meg a Győr melletti település csapatát.

Ami náluk most várhatóan nagy előny, vagyis a nyugalom, a maximális koncentrálás a feladatokra, az nálunk éppen hiánycikk. Mindenki ismeri a helyzetet, ami csak fokozódhat egy esetleges kieséssel. Az elvárás pedig egyértelmű, az osztálykülönbségnek tükröződnie kell – véli az Újpest drukker.

Ha óvatosak akarunk lenni, akkor azt kell mondjuk, nem lesz ez egy könnyű meccs. Jelenleg 2 tényező szól mellettünk. Az egyik a magasabb osztály, másrészt a címvédő státusza. Reméljük lesz annyi kurázsi a csapatban, mint tavaly és a folyamatos nehézségek ellenére ismét eljuthatunk a kupában a végelszámolásig. Ha netán ez nem sikerülne, elképesztően nehéz 9 forduló várna az Újpestre, mert ismerve a szurkolóink habitusát, és érzékenységét, a jelenlegi lelkiállapotukban nem igazán bocsájtanák meg a rossz szereplést.

Bizonyára van, aki úgy gondolkodik, hogy inkább essünk ki, ha azzal közelebb kerülünk egy szebb jövő (?) ígéretéhez, ám véleményem szerint nincs olyan helyzet, mely annyira sötét lenne, hogy egy trófea lehetőségét is be kellene áldoznunk. Talán mindenki emlékszik még a tavalyi mámoros kupadöntőre, s ki ne szeretné mielőbb újra átélni azt.

Vignjevic ebben a műfajban mindig jó volt, a legfontosabb meccsekre rendben volt a csapat. Ezen az egy csatán vergődjünk túl valahogy sikeresen, s ettől talán visszatér az önbizalom, helyre kerül a hit.

Érdekes, hogy a hétvégi bajnoki ellenfelünk sem pihen, ők a Pécs ellen kísérlik meg minimális előnyből megszerezni a továbbjutást. Nagyon nem lennék elkeseredve, ha ez nem sikerülne nekik, több oknál fogva sem. Egyrészt a Pécs ellen van gyors törlesztenivalónk, másrészt sokkal jobban örülnék egy búbánatos Videotonnak a hétvégi bajnokin. Hisz ismerjük a mi kis bajnokságunkat, a legtöbb dolog az apróságokon, azon belül is a lelkiállapoton múlik.