Roderick Duchatelet: Már zajlanak a tárgyalások...

Roderick Duchatelet-t kértük, hogy álljon rendelkezésünkre a szezon vége előtt, hogy képbe kerülhessünk a terveket illetően. E-mailben elküldött kérdéseinkre szívesen válaszolt a csapat tulajdonosa.

 

- Tavaly az Újpest a 13. helyen végzett, de megnyerte a Magyar Kupát. Az idén sokkal jobban szerepel a bajnokságban, valószínűleg az 5. vagy a 6. helyen végez, de nincsen trófea. Melyik eredmény tetszik jobban?

- Természetesen megnyerni a kupát.

- Az Újpest az elmúlt időszakban nagyon élvezetesen játékot produkált és ez eredményességgel is párosult. A szezon első felében ez nem volt így. Várható-e, hogy az érkező játékosok korábban jönnek a szokásosnál, hogy a játékrendszert, amit az edző kér, el tudják sajátítani?

- Mindig arra törekszünk, hogy az új játékosok minél előbb csatlakozzanak a csapathoz, de ez nem mindig múlik rajtunk. Minden félnek egyezségre kell jutnia.

- Megvannak már a jelöltek?

- Igen, természetesen. A tárgyalások zajlanak, remélhetőleg gyorsan be tudunk néhányat fejezni sikeresen.

- Milyen pozíciókra várhatók érkezők és hány játékosra számíthatunk?

- Miután lesz második csapatunk is, ezért nagyobb keretre lesz szükségünk, s ezért sok játékos fog érkezni. Néhányuk az első csapat keretét fogja erősíteni, néhány tehetséges magyar pedig a jövő reménységei. Ők lesznek az Újpest FC elit akadémiája. Kevert csapat lesz, vagyis együtt készülnek majd a játékosok és 10 játékost keresünk összesen.

- Van érdeklődés más kluboktól a mi játékosaink iránt?

Konkrét érdeklődések vannak és mindenki tudja, hogy kik ezek a játékosok.

- Az utolsó információ a stadion rekonstrukcióval kapcsolatban az, hogy hamarosan megkezdődik. Van új fejlemény az ügyben?

- Tudomásunk szerint ebben a szezonban kezdődik a felújítás. Úgy döntöttünk, hogy maradunk itthon a munkálatok során. Előfordulhat időnként kényelmetlenség emiatt, de ha nem vállaltuk volna, el kellett volna költöznünk a hazai meccsekre. Reméljük a szurkolók megértik ezt és türelmesek lesznek.

- A madarak azt csiripelték, hogy Önnek köszönhetően lesz kézilabda csapat Újpesten. Van ennek alapja?

- Ebben az ügyben nincsenek információim. Nem vagyok a kérdésben érintett és nem is tervezem, hogy az legyek.