Végre szurkolás!

Végre!!!

Szombaton felcsendülhet ismét az a hang, mely legkedvesebb fülünknek, s melyet hosszú ideje nem hallottunk már úgy istenigazából megdörrenni.

Ha nem is minden kérdés tisztázódott, a legfontosabb érvek győztek, így szombaton ismét lesz szervezett szurkolás a stadionunkban.

Az ultrák nagyon jól és bölcsen mérték fel azt, hogy tevékenységük, szavuk vagy tiltakozásuk súlya egyenes arányban csökken a lelátón kívül eltöltött idő növekedésével. Megelőzték marginalizálódásukat, így továbbra is tényezők maradtak. Megmaradt hitelességük, hiszen ki vette volna komolyan őket, ha a kötelező kártyahasználat eltörlése után nem váltak volna kompromisszum késszé.

Ezen felül a legörvendetesebb, hogy győzött a „klubérdek mindenek felett” elv. S ez itt a legfontosabb. Megtanulhattuk, hogy közös ügyünk nem kerülhet az egyéni vélemények csapdájába. Ennek felismerése a legfontosabb üzenete annak a döntésnek, miszerint az ultrák szombattól ismét régi szokásuk szerint fogják buzdítani a csapatot.

Örülök, hogy saját magukkal megharcolva meg tudták hozni ezt a nem könnyű döntést.

Mindenki érti azt, hogy mi zajlik a jelenlegi magyar labdarúgásban. Pártcsapatok kiemelt bánásmódban, az esélyegyenlőtlenséget támogató MLSZ intézkedések, kétes alapokon nyugvó csapatkizárások. A jelen helyzet kedvezményezettjei nem mi vagyunk, de a legnagyobb erő velünk lehet. Ha most összefogunk, ha összekapaszkodva csak a csapat támogatásával foglalkozunk, erősebbek lehetünk mindenkinél.

Szombaton mindenki legyen ott, mert újra átélhetjük azt a szívet-lelket melengető érzést, amit az okoz, amikor az egész stadion egyszerre üvölti, hogy…

 

HAAAAAAAAAAAAAAAAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ LILÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁK!!!