Mint amikor egy meccs úgy indul, hogy nem 0-0 az eredmény

Tisztelt MLSZ!
 
A mai napon induló NB1-es labdarúgó bajnokság az eddigiektől eltérő, szokatlan rendszerben zajlik majd.
Az tisztán látható, hogy a magyar labdarúgás jelenlegi színvonala megkíván minden olyan szakmai és adminisztratív újítást,
mely segíti a felemelkedést. Támogatandó minden kísérlet, mely akár csak nüánszokkal is, de reményt nyújt a javulásra.
 
Ezért a legőszintébb örömre ad okot az az újítás, mely szerint a mezőny egyik felébe tartozó csapatoknak támogatási rendszere nem azonos a mezőny nagyobbik részébe tartozókéval. Remélhetőleg az intézkedés eredménye visszaigazolja a szándékot.
Amennyiben az Önök által adott magyarázatok jól vannak értelmezve, valamint a rendszer logikusan van összerakva, akkor az MLSZ a nemzetközi kupákban induló csapatokat kívánja a bajnokság során előnyhöz juttatni abból a célból, hogy ezen csapatok jól szerepelhessenek.
Mármint a nemzetközi porondon. Ezért a hazai meccseken ezekre a csapatokra más szabályok vonatkoznak, illetve mégsem, hiszen bárki felállhat akárhány meccsen akár 11 légióssal is, de a jutalmazás során mégis differenciálnak. A kupaindulók akkor is megkapják a jövőbeni támogatást, ha 5 játékost szerepeltetnek a 10-es keretből. A másik csapat nem. Ha úgy látják, hogy ez elősegíti a csapatok sikeres nemzetközi szereplését, akkor bizonyára úgy is lesz.
Önök ebben szakemberek és megfontolt döntést hoztak. Az, hogy az egész idényre vonatkozik a kivételezés, azt mutatja, hogy Önök azzal számolnak, hogy a Vidi eljut a BL-ben a végelszámolásig, s az EL-ben is lesz harcoló csapatunk a csoportkör után is. …Adja Isten, hogy így legyen!
Mondjuk, ha ez íbekövetkezik, akkor megemelem a kalapom a zseniális intézkedés előtt, de jelezném, hogy –mindenki nagy sajnálatára- az MTK már ki is pottyant az EL-ből, valamint a másik fővárosi kedvezményezett, az FTC, a csütörtöki hazai vereség után immár csak papíron és lélekben résztvevője a nemzetközi szereplésnek.
Még egy meccs, és hacsak csoda nem történik, egy évig nem lesz lehetősége egyik csapatnak sem arra, hogy igazolja az Önök döntésének lehetőségét.
 
Az elosztási előnyt azonban továbbra is élvezni fogják…melynek köszönhetően sokkal jobb esélyekkel jutnak ismét olyan pozíciókba, hogy jövőre ismét ők szerepeltethessenek több légióst, valamint indulhassanak valamelyik kupában 1, esetleg 2 forduló erejéig. S így, ez a rendszer tulajdonképpen szépen fenn tudja magát tartani.
Kívülről, laikusként nézve érthetetlen, hogy egy kiesett csapat életét miért kell olyan intézkedéssel segíteni, mely hat a hazai bajnokságra, de már nem hat, nem hathat a nemzetközire…holott Önök arra hivatkoznak.
 
Szinte hihetetlen, hogy az az eshetőség, hogy a tavaszra nem lesz kupaszereplő magyar csapat, nem merült fel Önökben. Még az őszi reménykedés is igen necces, s ha az elmúlt időszak szerepléseit nézzük, akkor túlzás nélkül nevezhető ábrándnak. 
 
Tisztelettel:
 
Dörgönye