Számok tükrében...

3 meccsen 7 pont, 5-1-es gólkülönbség. Eddig ennyi a mérleg, s fent vagyunk a dobogón, ott is a 2. pozícióban. Tavaly ősszel egyszer fordult elő ez a helyzet, de akkor is csak a 3. helyig jutottunk, a 13. forduló után, éppen itt volt az ideje újra átélni ezt az érzést.

Hogy is jött össze ez a hét pont? Kicsit hasonlítsuk össze a tavalyi kezdésünkkel.

Egy évvel ezelőtt Szombathelyen kezdünk és Suljic góljával megszereztük a 3 pontot, még idén ugyebár egy döntetlen (0-0) volt a jussunk a Paks ellen. A második fordulóban a Diósgyőr ellen játszottunk egy évvel ezelőtt és döntetlen (1-1) lett az eredmény hazai pályán, még az idei bajnokságban a Vasas ellen 3-1-re győztünk idegenben, tehát pontszámban egyaránt 4-4 pontot hozott konyhára az első két meccs.

Az idei 3. meccsen tegnap nyertünk itthon, még 1 évvel ezelőtt Pécsett csak 1-1-re végeztünk, vagyis immár 2 egységgel többet szereztünk idén. Gólkülönbségünk akkor +1 volt (3-2), jelenleg +4 (5-1).

Amennyiben az ellenfeleket nézzük, akkor a Paks ellen otthon idén 1 pont, tavaly hazai pályán 0 (1-2) a 20. fordulóban, innen nézve 1 ponttal jobbak vagyunk most. Másik két ellenfelünk most újonc, ezért tavaly nem találkoztunk velük, nézzük hát a tavaly feljutottak elleni mérlegünket.

Egy éve a Dunaújváros és a Nyíregyháza volt a mezőny új tagja és mindkettőt oda-vissza vertük, (Dunaújváros: 3-0 és 3-1, Nyíregyháza 3-2 és 4-2), ilyen tekintetben tehát a 3 forduló alatt az idén 1 ponttal többet tudtunk gyűjteni, mint egy évvel ezelőtt.

Érdekesség, hogy tavalyi dobogós helyezésünk után a Puskás Akadémiával találkoztunk, ellenük otthon játszottunk 1-1-et, így át is kellett adnunk előkelő pozíciónkat. A jövő héten a 4. fordulóban megint a Puskás jön, ismét hazai pályán. Győzelmünk esetén reménykedhetünk, hogy még előrébb léphetünk, mert a regnáló bajnok fogadja a jelenlegi listavezetőt. Ha ott nem születik vendégsiker, mi pedig nyerünk legalább 2 góllal, akkor garantált a pole pozíció.

A Puskás elleni 4 eddigi meccsünkön 2 alkalommal győztünk, és 2-szer lett döntetlen, tehát még nem szenvedtünk ellenük vereséget, de figyelmeztető, hogy otthon még nem sikerült két vállra fektetni őket. Győzelmeinket idegenben szereztük (2-1 Fehérváron, 5-4 Felcsúton), és ismét nagy csatára van kilátás.

 

Érdemes lesz tehát kijönni, s senki nem feledje, mindenki hozzon magával még egy embert, hogy a Szusza Ferenc stadion legyen a leghangulatosabb, s leghangosabb stadion hazánkban!