Kettős mérce...

Ezt tuti, hogy elírták! A jegyzőkönyvvezető nyuszifül épp a kávét kortyolhatta, amikor elhangzott a bűnös neve. Aztán szégyellte volna megkérdezni…Nyilván úgy gondolta, hogy nem lehet más a vétkes, mint az Újpest.

El nem tudom képzelni ugyanis, hogy a fülem hallatára ordenáré stílusban szurkoló kispestiek hangját senki nem hallotta volna, holott Hemingway nem hallgatott a jó tanácsra és hegyezte vájt füleit. Azok szerint pedig a vendégek alaposan túlharsogták a hazaiakat. Na, ha ez így volt, ha nem, azért nem csak kettőnk (Hemingway úr és a magam) szelektív hallásához kellett eljusson az a szitokáradat, melyet a piros/feketék okádtak ki magukból.

Gondolom, Hemingway úr is és a kérdésben élet-halál urának tekinthető szövetségi ellenőr is a Szusza stadion VIP szektorában kellett helyet foglaljanak, sőt az ellenőrnek egyszerre 2 helyet köteles biztosítani a hazai klub, szóval nem ülhettek egymástól túl messze. Mindkettejüknek hallania kellett a kristálytisztán érthető rigmusokat, melyben minket és édesanyáinkat gyalázták.

Nincs kétségem afelől, hogy az utolsó k.b. 10 perc hanganyagának pontos leírása szöveghűen bekerült a jegyzőkönyvbe. Azt is le merném fogadni nagy tétben, hogy a fegyelmi bizottság körültekintően vizsgált az ügyet. Miután fedhetetlen emberekről van szó, nem kétséges, mindnyájan a magyar labdarúgás felemelkedéséért dolgoznak, így részrehajlásról nem lehet szó.

Tudom, elpattant nálunk is egy petárda hangos húrja, de akárhogy is mérlegelem, egyszerűen nem lehet egyazon kategóriába bepréselni azt, ami a két fél részéről megvalósult szombaton. Mondjuk 5 az 1-hez a Kispest javára, kb. rendben lenne, ezért most tényleg nem lennék a titkárnő (jegyzőkönyvvezető vagy akárki) aki ezt az igazságtalannak tűnő helyzetet okozta.

Nem nyugtalankodom, holnap megveszem a sportot és azt fogom olvasni, hogy x.y.-t kirúgták, és az eredeti (igazságos) döntést közzéteszik, egyben elnézést kérnek a hibáért. Ennyi minimálisan elvárható,s ezzel remélhetőleg megnyugszanak azok is, akik ismét a kettős mércét kezdik emlegetni az Újpest és az MLSZ viszonyában.

 

Azért a bilit elrakom az ágy közeléből, nehogy belelógjon a kezem…ha netán nem lenne igazam, kész vagyok bocsánatot kérni nyuszifültől.