Lila Busszal a derbyre az ország bármely pontjáról

A napokban megkezdődött a felkészülés a hazai labdarúgás legnagyobb eseményére az Újpest-FTC meccsre. Az ultrák már a koreográfiát tervezik, az UTE Baráti Kör pedig új kezdeményezéssel próbálja serkenteni a vidéki Újpest szurkolók kedvét a meccsre utazásra. A klub az elmúlt időszakban több kezdeményezéssel is próbált a szurkolók kedvébe járni, talán nem túlzás, sokkal barátságosabb mostanában a légkör a stadionban. S itt az új ötlet, a Lila Busz is, melyet az UTE Baráti Kör szervez.

Borsche Gábor, az UTE Baráti Kör elnöke válaszolt a tervvel kapcsolatos kérdéseinkre.

 

- Hogy született meg az ötlet, hogy elinduljon a LILA BUSZ?

- Ösztönzött bennünket a vetélytárs akciója is, ám a legnagyobb lökést az ügyben az adta, hogy egyik tagtársunk eltökélte, aktívabbá, összetartóbbá kell tenni az Újpest szurkolókat. Szeretnénk, ha a Derbyn olyan hangulat fogadja a csapatokat, hogy beleremegjen a föld is, ahhoz pedig minden drukker hangjára szükség van, ezért szeretnénk a vidékiek utazását megkönnyíteni.

- Jól hangzik a Lila Busz, de ez egy alkalomra szóló kezdeményezés?

- Mondjuk úgy, hogy első alkalomra szól ez a kezdeményezés. Ha sikerül kicsit megmozgatni az embereket, ha jól érzik majd magukat az utazás során, akkor bizonyára vevők lesznek a folytatásra is. Van is ötlet, de arról még kicsit korai beszélni.

- Hány emberre számítanak az 1. alkalommal?

- 11 járatot hirdettünk meg. Ezek 51 települést érintenek, ha lesz megfelelő igény. Gyakorlatilag az egész országból könnyen el lehet érni valamelyik járatot, tehát aki el akar jönni a meccsre az el is tud. Most tényleg nem lehet kifogás. Kulturált, normális, baráti hangulat várható ezeken a buszokon. Ha minden járaton lesz megfelelő számú jelentkező, akkor több száz ember jöhet fel a Szusza Ferenc stadionba. S ezek az emberek az utazás során összeismerkedhetnek, és később közösséget alkothatnak. Így legközelebb már barátokként jöhetnek a meccsre. 

- Hogyan kell jelentkezni az útra?

- A legfontosabb tudnivaló, hogy először felmérjük az igényeket. Ezt augusztus 26.-ig kell megtennünk, mert le kell foglalnunk a buszokat. Tehát keddig várjuk azok jelentkezését, akik szeretnének felszállni valamelyik járatra. Ehhez kérünk egy e-mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, melyben az alábbi információkra van szükség: név, email elérhetőség, utasok száma és fel/leszállási pont.

- Mekkora az érdeklődés?

 - Reméljük fog nőni az érdeklődés, még vannak helyek. Igaz még van néhány nap is. Azt még el kell mondjam, hogy a Baráti Kör egyik tagja felajánlotta, hogy néhány gyermek számára, akik nem engedhetnék meg a Pestre utazást, szeretné kifizetni a buszjegy árát. Hogy pontosan ezt milyen formában fogjuk megvalósítani, az hamarosan eldőlhet. Fontos tervünk, hogy minél több gyermek szeresse meg az Újpestet. 

-Hogy jutnak meccs jegyhez az utasok?

- A klub igérete szerint fenntartják a bilétákat azoknak, akik a Lila Busszal érkeznek a mérkőzésre, így mindenkinek garantálható, hogy bejut a meccsre. A jegyvásárlási szabályok mindenki számára egyformák lesznek, és a buszra csak az szállhat fel, akinek van a találkozóra is jegye.

- Sok sikert a megvalósításhoz!