Ki itt a kulcsember?

Nem miatta kell erről írni, hanem a körülötte kialakult helyzet okai miatt...

Asmir Suljic, aki az elmúlt esztendőkben nem csak az Újpest stadion, hanem az összes magyar focipályán az egyetlen olyan figura volt, aki képes volt olyan produkcióra, amely miatt tényleg érdemes meccsre járni, el fogja hagyni a Megyeri utat. Bár még kész tényként nem kezelhetjük, de az összes létező vektor abban az irányba mutat, hogy többet nem látjuk lila-fehérben focizni a bosnyákot. Ki így, ki úgy értékeli ezt a helyzetet. Van, aki azt mondja, hogy ő az egyetlen, aki tud focizni, van, aki viszont azt állítja, remek cselei ellenére kerékkötő, mert nem hatékony, s ha labdát veszt, a helyére másnak kell visszaloholni. Ráadásul alig lő gólt.

Mindkét oldalnak van igazsága. Érdekes, tanulságos történet ez.

Jött 2013-ban egy fiatal srebrenicai srác, aki szeptember 11.-én ünnepli majd a 24. szülinapját. Micsoda véletlen…isteni lenne koccintani vele a 6-0 évfordulójára is egyben…

Szóval ez a szerény, szinte halk szavú srác eljött egy 450.000 lakosú, egyébként rendkívül hangulatos és szép városból, Szarajevóból Budapestre és időnként elkápráztatott bennünket. Most pedig el akar menni tőlünk, holott még van egy esztendő a szerződéséből. Ahhoz, hogy a klub pénzt lásson belőle, most kell túladni rajta, érthető hát a klub szándéka. Kérőből nincs hiány, bár az, hogy a zöldeket kikosarazta júliusban a tulaj, nem arra utal, hogy feltétlenül meg akarna szabadulni tőle.

Az itt eltöltött idő alatt Asmir szerény viselkedése valamelyest megváltozott, így a szurkolók is kritikusabban állnak hozzá. Vajon miért változott meg ez a srác? Nem érezte jól magát? Ez nem valószínű, mert kis túlzással élve ajnározva volt. Több boszniai interjúját megnézve, elmondható, hogy többször is lenyilatkozta, ő nagyon jól érzi magát Újpesten.

 

Tehát megint a pénz, ráadásul kinek a pénze…Lehet, hogy Suljic is zsírosabb szerződésről álmodozik, de hogy ezt a történetet a menedzserének szele fújja, az biztos. Mert egyébként mi más lehet a magyarázata annak, hogy Asmir Suljic nem tavaly, amikor a bajnoki címért harcolt a Videoton, hanem most, amikor vergődik a bajnokságban, perceken belül a második nemzetközi kupából esik ki, nincs edzője… akar odaszerződni. Döbbenet, hogy egyesületektől teljes mértékben kívülálló egyéneknek íly mértékű befolyása lehet a klubok belügyeibe, hatásuk felforgathat, vagy felépíthet csapatokat. Azáltal ugyanis, hogy lázítják a játékosokat, a vezetőknek elemi érdekévé válik megszabadulni még akár a legnagyobb egyéniségektől is, mert nincs az a sztár, akinek indolens jelenléte ne okozna több kárt, mint néhány passzának vagy cselének haszna. Márpedig egységet sokkal nehezebb építeni, mint a meglévőt rombolni. 

Ma a Videoton befejezi a kupaszereplést. Nem lennék meglepve, ha legkésőbb holnap délelőtt a menedzser elégedetten dörzsölné össze tenyerét, miután megjött bankjának érteítője egy cca 20.000 EUR összegről.